10.10.2024

Nieuws

Gloednieuw 4-sterrenhotel The Ostendian opent maart 2025!

In Oostende opent eind maart 2025 een gloednieuw 4-sterrenhotel: The Ostendian, een samenwerking tussen C-Hotels en Vastgoedgroep Degroote. Het hotel wordt het eerste compleet nieuwe hotel in Oostende in vijfentwintig jaar.

The Ostendian is gelegen in het Sky District, strategisch tussen het station en de jachthaven van Oostende. Het hotel telt 113 kamers, waaronder vier thematische suites. The Ostendian is ontworpen als een belevingshotel dat de essentie van Oostende vastlegt. Met de bar als bruisende ontmoetingsplek, een ontbijtruimte - The Ballroom - die ook dienst doet als locatie voor evenementen -, om zo écht deel uit te maken van de stad -, en ruimtes voor co-working en vergaderingen, wil The Ostendian fungeren als een levendige hub voor zowel bezoekers als lokale bewoners.

Het hotel fungeert dan ook als het ideale startpunt voor een bezoek aan de stad. Het concept en design is geïnspireerd op de lokale cultuur en DNA van de stad. De bedenkers benoemen de stijl als "contemporary soul ostendaise", een eerbetoon aan Oostende, haar inwoners, kunstenaars, geschiedenis en toekomst. The Ostendian trekt ​ de kleuren en vormen van de stad naar binnen, en stuurt de bezoekers zoveel mogelijk de stad in, om zo kennis te maken met het échte Oostende op vlak van cultuur, gastronomie, kunst, geschiedenis en shopping.

Wanneer je binnenkomt in het hotel voel je je meteen in Oostende, en niet in een hotel dat zo maar om het even waar kan staan. Zo wordt er zoveel mogelijk samengewerkt met lokale ondernemers, artiesten en organisaties.


Faciliteiten en Ervaringen

Het hotel biedt enkele unieke faciliteiten:

  • The Bar: De hotelbar moet het bruisende hart worden van het Sky District. Een plek waar bezoekers en gasten plaatsnemen aan de bar naast bewoners en aangespoelden. Denk aan de bruisende hotelbars uit de jaren 80, inclusief lichtgevende dansvloer en spiegelplafond.
  • The Ballroom: De ontbijtruimte is vaak de grootste ruimte van het hotel, om enkel maar een paar uur per dag te gebruiken. “The Ballroom” wordt een multifunctionele evenementenruimte, met podium, groot LED screen in een cabaret & theatersfeer. En waar de 234 gasten ook kunnen ontbijten.
  • Co-working en vergaderruimtes: Waar de term business in hotels vaak spreekt op het aantal vergaderzalen wil The Ostendian het anders doen. Het hotel beschikt over een co-working ruimte vrij toegankelijk voor gasten en op basis van een abonnement of dagfee voor sporadische bezoekers of bewoners van het Sky District.


Thema Suites

The Ostendian beschikt over vier ​ unieke thematische suites, qua oppervlakte dubbel zo groot als de klassieke “Soul Rooms”.

  • Recording Suite: Een ode aan de rijke muziekgeschiedenis van Oostende. Kamer met muziekinstallatie, bar, zithoek en karaoke systeem voor onvergetelijke muzikale avonden
  • Red Light Suite: Speelse en gedurfde inrichting met een knipoog naar het Hazegras, de Red Light district achter het hotel. Denk jacuzzi, danspaal, spiegelplafonds, rond bed en, jawel, een eigen champagne-minibar
  • Unwind Suite: Ode aan de Oostendse Thalasso geschiedenis. Ontworpen voor ultieme ontspanning met wellness voorzieningen zoals een jacuzzi, king-size bed, sauna en cryotherapie in de kamer.
  • Herr Seele Art Suite: Ode aan het artistieke Oostende. Deze ruime suite, voorzien van een eigen keuken, om zo ook langverblijvers te kunnen servicen, wordt handgeschilderd door de Oostendse kunstenaar Herr Seele, die ook instond voor de unieke illustraties die je doorheen het hotel en in de communicatie zal terugvinden.

100 Ostendians

Van de 113 ruime kamers worden er van bij aanvang 100 opgedragen aan “Ostendians” - personen die in de geschiedenis veel hebben betekend voor de Stad. Elke kamer wordt voorzien van een kunstwerk gebaseerd op de Ostendian, met wat extra uitleg waarom de persoon werd gekozen. Wie dit wordt, wordt gecrowdsourced via een campagne waarbij iedereen op de website van het hotel personen kan nomineren. ​
​Meer info vind je op www.ostendian.com