- Home
-
Ons aanbod
- Vergader- en congresmogelijkheden
- Restaurants
- Teambuildings
- Hoe werkt het?
- Waarom in Oostende?
- Nieuws
- Vrijblijvend voorstel
Fort Napoleon
Aan het einde van de 18de eeuw annexeert Frankrijk onze gewesten. Napoleon vreest een aanval vanuit Engeland op de haven van Oostende en laat daarom in 1811 een imposant fort optrekken in de duinen. In de beide wereldoorlogen krijgt het fort opnieuw een bestemming als artilleriekwartier van het Duitse leger. Sinds 1995 beheert Erfgoed Vlaanderen het Fort Napoleon. Erfgoed Vlaanderen zorgde voor de restauratie en maakte er een open monument van. Vandaag is er een museum, bistro en restaurant in onder gebracht.
Mercator
Poolreiziger Adrien de Gerlache ontwierp deze driemaster die in Schotland gebouwd werd. De Mercator kende slechts twee commandanten en maakte 54 reizen. In 1936 haalde de Mercator het stoffelijk overschot van Pater Damiaan terug. In 1960 liep de Mercator de haven van Antwerpen binnen. In 1961 werd het ingericht als museumschip. Sinds 1964 is de Mercator een parel aan de kroon van Oostende.
MU.ZEE
Mu.ZEE is hét museum voor Belgische kunst met een maximale openheid en toegankelijkheid. Het vertelt verhalen met een unieke collectie Belgische kunst van 1830 tot nu, en staat via een toonaangevend tentoonstellingsprogramma en collectiebeleid in dialoog met het internationale kunstgebeuren. Kunstenaars en publiek vinden elkaar in een museum waar ze kunnen experimenteren, ondervragen en ontdekken.
Raversyde
Stadsmuseum
Het Stadsmuseum leidt u door het boeiende levensverhaal van Oostende en werpt een blik op de toekomst. Heel wat objecten, affiches, documenten en multimediatoepassingen onthullen de geheimen achter de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, de haven en de scheepvaart